Nätets gobitar

Varför används artikelkataloger av sökmotoroptimerare?

Posted on: mars 1, 2012

Artikelkataloger är något som sökmotoroptimerare och tar del av för att sprida ”reklam” i form av text och länkar till sina, eller sina kunders webbplatser. Google gillar länkar, och värderar en webbplats med många länkar till sig högre än en med få länkar till sig.

För att få skiva sina texter i en artikelkatalog krävs det oftast att texten är mer än 250 ord lång, är skriven på ett vettigt språk, innehåller max 2 utlänkar, samt att artikeln i fråga är unik. Dvs inte kan återfinnas på någon annan webbplats i sin helhet.

Förutom artikelkataloger har vi länkkataloger som kanske är ännu vanligare. I dessa kataloger kan man lägga in webbplats i ett sorterat register. Oftast väldigt enkelt och smidigt. Men kvalitén på dessa kataloger varierar tyvärr. Vissa är riktigt användbara, men de flesta är tyvärr endast skapad för sökmotoroptimering.

Vill du läsa mer om sökmotoroptimering? Klicka här.

Ett hett tips till dig som håller på med sökmotoroptimering är att delta i SEO-sunday. SEO-sunday är ett event för sökmotoroptimerare som hjälper varandra med länkkraft och reklam. Tanken är att varje deltagare ska jobba med varsin sajt och sedan bloggar deltagarna om varandras projekt. Tex jobbade Johnz senast med SEO på ibutik.se. Klicka här för se mer. Kimpo jobbade med en sajt om Malaysia på http://destinationmalaysia.se. Man blir inte så lite sugen av resa när man går in där.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Om nätets go’bitar

Nätets gobitar är en blogg där jag skriver om intressanta och roliga sajter som jag då och då stöter på när jag surfar runt.

Tipsa mig gärna om din sida så kanske jag lägger upp den här!

Annonser
%d bloggare gillar detta: