Nätets gobitar

Några tips om att plugga Matte

Posted on: mars 1, 2012

Matematik är ett ämne som ofta väcker mycket känslor, tyvärr oftast av negativ natur då många upplever ämnet som “tråkigt” eller “meningslöst”. Ändå håller nog de flesta med om att det är viktigt och att det ligger till grund till så många andra områden i samhället. Därför är det förstås av stor vikt att man tar sina studier i matematik på allvar för att på så vis få bästa möjliga grund för att nå de mål man har i livet.

Här tänkte vi ge några tips (godbitar) för dig som pluggar matte och vill ha lite hjälp på vägen.

Är det tråkigt – Gör lite men gör det varje dag

Ofta så väntar man med det man tycker är tråkigt till den absolut sista dagen innan provet. Då sitter man med lite vaga känslor av pluggångest och är orolig för hur det skall gå. Dessutom är det i princip omöjligt att få in mängder av information på kort tid. Hjärnan fungerar ju så att den även lär sig på natten och med tiden. Försök, istället för att göra allt på en gång, att dela upp dina studier i små och korta pass. Du behöver inte göra så mycket men gör i alla fall något. Med små små steg kommer du längre än inga alls.

Leta upp några tydliga sajter

Gör även så att du i början av din mattekurs letar upp några tydliga och bra sajter där du kan få tips och hjälp om den kurs du läser just nu. Läser du tex Matematik 1 kan vi tips om den här sajten där du hittar massa förklaringar på olika områden i kursen.

Belöna dig när du är klar

Vårt sista tips i denna kortfattade tipsartikel är att belöna dig själv mera. Tänk att när du gjort de där 3 talen i matteboken då ska du få göra något riktigt trevligt. Kolla på en film eller spela spel. Då förstärker du ditt pluggande på ett positivt sätt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Om nätets go’bitar

Nätets gobitar är en blogg där jag skriver om intressanta och roliga sajter som jag då och då stöter på när jag surfar runt.

Tipsa mig gärna om din sida så kanske jag lägger upp den här!

Annonser
%d bloggare gillar detta: